Van Berkel Hijswerken - Hijswerken voor bouwwerkzaamheden

Verreikers inzetten op de bouw en in de natuur; een duurzame optie

Al jaren wordt de roep om milieuvriendelijkheid in onder andere de bouwwereld steeds luider. Duurzaamheid is niet langer meer enkel een trend waar bedrijven reclame mee kunnen maken, maar een essentieel aspect bij vrijwel alles in de hedendaagse wereld. We kijken bij het bouwen vaak naar mogelijkheden om energie-efficiënter te bouwen en hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van hernieuwbare materialen, zodat we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Het inzetten van machines die de duurzaamheid kunnen verhogen, worden hierbij echter vaak over het hoofd gezien. Verreikers zijn om verschillende manier een goede keuze om in te zetten wanneer je op een bewuste, duurzame manier wilt werken. Overigens geldt de voorkeur het inzetten van duurzamere machines niet enkel in de bouwsector, maar ook bij andere sectoren zoals de groensector.

Meer dan alleen heffen en hijsen

Verreikers worden vanwege hun indrukwekkende hefvermogen en grote reikwijdte vaak ingezet voor het tillen en verplaatsen van zware lasten op de bouwplaats en bij het uitvoeren van groenwerkzaamheden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat verreikers voor veel meer disciplines dan enkel het tillen en verplaatsen van zware lasten kunnen worden ingezet. Wie aan een verreiker denkt, denkt – zoals zojuist al benoemd – vooral aan een machine die zware lasten verplaatst en optilt, zoals pallets, stenen, houten balken of stalen constructies op een bouwplaats.

Maar heeft u al wel eens gedacht aan het inzetten van een verreiker bij bijvoorbeeld het laden of lossen van een vrachtwagen? Sommige verreikers beschikken zelfs over hulpstukken die kunnen helpen bij het uitvoeren van graafwerkzaamheden en grondverzet. Ook kunnen verreikers dienen als hoogwerker bij werkzaamheden waar werknemers op grote hoogte de werkzaamheden uit moeten voeren. Van Berkel Hijswerken heeft de benodigde hulpstukken voor het werken op hoogte en onze verreiker is zelfs gecertificeerd als hoogwerker.

In principe kan een verreiker, indien de juiste hulpstukken aanwezig zijn, de plaats vervangen van een heftruck, hoogwerker, tractor, wiellader, schranklader of zelfs een kraan. Door de veelzijdigheid van de verreiker draagt deze bij aan een duurzamere werkomgeving. Er hoeven minder zware machines ingeschakeld te worden om verschillende disciplines uit te voeren, doordat de verreiker deze – met de juiste hulpstukken – allemaal uit kan voeren. Op deze manier is er minder brandstofuitstoot en overlast op de locatie, wat bijdraagt aan een duurzamere, milieuvriendelijkere uitvoering van de werkzaamheden.

Verminderen van CO2-uitstoot door brandstof

Denk je aan zware, grote machines, dan denk je vaak ook aan een hoop lawaai, benzinelucht en trillingen. Een verreiker kan echter bijdragen aan het aanzienlijk verminderen van de CO2-uitstoot op de werklocatie, en wel om een verschillende redenen.

Efficiëntie en precisie

Verreikers zijn zeer efficiënte machines voor het tillen, verplaatsen en positioneren van zware lasten. Doordat ze een groot bereik hebben, kunnen ze op één plaats worden gestationeerd en vanuit daar de werkzaamheden uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de machine niet telkens hoeft te verplaatsen. Hiermee wordt het brandstofverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Minder transportmiddelen

Zoals we al eerder noemden, zorgt de veelzijdigheid van een verreiker ervoor dat er minder machines nodig zijn om werkzaamheden uit te voeren. Enkel het hulpstuk hoeft verwisseld te worden om de werkzaamheden op een efficiënte en veilige manier uit te voeren.

Energiezuinige technologie

Moderne verreikers zijn vaak uitgevoerd met energiezuinige technologieën, zoals hydraulische systemen met variabele snelheden. Deze technologieën dragen bij aan het optimaliseren van het energieverbruik van de verreiker en dragen daarmee bij aan een reducering van de CO2-uitstoot.

Door de continue innovatie op het gebied van energieverbruik, voldoen de verreikers aan de strenge emissie- en milieueisen. Zo ook de verreiker van Van Berkel Hijswerken. Met onze Magni 5.30 weet je zeker dat je een krachtpatser in huis haalt, die ook nog eens bewust inzet op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Minder verstoring van de omgeving

Het gebruik van zware machines kan flink wat overlast in de vorm van lawaai en trillingen met zich meebrengen. Dit kan de rust voor buurtbewoners of flora en fauna in de omgeving behoorlijk verstoren en kan ook op langere termijn nadelige effecten hebben. Een verreiker kan op een vaste plek gepositioneerd worden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, waardoor deze niet telkens hoeft te verplaatsen en geen trillingen veroorzaakt of grond aandrukt met de grote banden. Op deze manier kunnen de omwonenden gewoon ongestoord hun dagelijkse activiteiten uitvoeren en ervaren ook de flora en fauna in het gebied geen overlast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb jij een hijsproject en ben je op zoek naar een duurzame oplossing? Neem contact met ons, dan kijken we samen hoe wij jou kunnen ondersteunen. Wij zijn dé ondersteunende partner om jouw hijsprojecten veilig en efficiënt te laten verlopen.